enhuru

Magunkról

aboutus1

Az Agrokémia Sellye Zrt. napjainkban Magyarország egyik vezető vegyipari készítmény gyártója. A gyár Baranya megye délnyugati részén, Sellye városában, Pécstől 50 km-re helyezkedik el. A térségben az egyik legnagyobb munkaadó. A vállalatot 1964-ben alapították, mint ipari szövetkezetet. Kezdetben háztartási vegyi anyagok gyártásával foglalkozott, a termelés később tolódott el a növényvédőszer-gyártás irányába. 1992 óta mint zártkörű részvénytársaság működik.

Cégünk közel 50 éves tevékenysége során felhalmozott kutatás-fejlesztési és gyártási tapasztalata nagyban segíti a térség gazdasági fejlődését.

Az Agrokémia Sellye Zrt. vegyszerek gyártására szakosodott. Legfontosabb tevékenységeink:

button szerves vegyületek, hatóanyagok szintézise,

button növényvédőszerek (gyom-, rovarirtók, gombaölőszerek) gyártása és kiszerelése,

button fagyálló hűtőfolyadékok, szélvédőmosó folyadékok gyártása.

Termékeink skáláján közel százféle anyag szerepel.

Modern berendezésekkel felszerelt üzemünk közel 5 hektáron fekszik. A több mint 7000 m2-es összterületű raktárhelyiségeink 800 tonna folyékony anyag egyidejű befogadására képesek. A kiszerelést automata gépsorainkon 1 grammos pontossággal végezzük.


aboutus_small1

A termékek magas minőségéről a 2002-ben bevezetett ISO9002:1994 minőségbiztosítási rendszer tanúskodik, amelyet 2003 júniusában a 9001:2000, illetve a 2009-ben bevezetett ISO 9001:2008 rendszer, majd 2016-ban az ISO 9001:2015 váltott. 2019-ben az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányítási rendszer integrációjára is sor került.

 

logoAz Agrokémia Zrt. a Magyar Kémikusok Egyesületének (MKE) rendes tagja, és aktívan együttműködik a (vegyszerekkel szennyeződött) Csomagoló Eszköz Begyűjtési Rendszer (CSEBER) szervezetével. Az üzem a használt műanyag csomagolóeszközök regionális begyűjtőhelyeként is funkcionál.

 

aboutus_small3A vállalat aktívan működik együtt mind a termelői, mind a kereskedői szféra cégeivel az Európai Közösség, a FÁK államok, valamint a Közel-Kelet és Észak-Ázsia országaiban. A késztermék forgalmazása a sok év alatt jól megszervezett csatornákon folyik, mind a hazai mind a külső piacokon.