enhuru
Kedvezményezett neve: AGROKÉMIA Sellye Zrt.
Projekt címe: Az Agrokémia Zrt. telephelyfejlesztése FW üzem átalakítás
Támogatás összege: 59 041 601 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Tervezett befejezési dátuma: 2014. december 29.
Projekt azonosító száma:
DDOP-1.1.1/D-14-2014-0077

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés keretében a meglévő üzem átalakítása során új aljzatbeton került megépítésre, megújult az épület teljes homlokzata, megépítésre került az épülethez csatolva 102 nm előtető a gyártás előkészítése és tárolás céljából. A megfelelő közlekedés biztosításához közel 227 nm üzemi út és térbeton készült el, az üzem többlet-energiaigényének kielégítésére elektromos földkábel került lefektetésre, valamint épület villamossági és technológiai szerelés valósult meg.
Az átalakítandó üzemcsarnokba a fejlesztés során új eszközök – tartálykeverő berendezés, acélszerkezetes hídmérleg, horizontális gyöngymalom, címkéző automata, keverőtartályok és tartálymérleg – beszerzése is megtörtént.
A fejlesztés hatására a vállalkozás alkalmazotti létszámát 5 fővel növelte. Az üzemi épület teljes körű felújításával, átalakításával, valamint a többletenergia kiépítésével előkészítette az üzem kapacitásának többszörösére történő bővítésének lehetőségét is. A kapacitás növeléséhez szükséges technológiai berendezések, gépek beszerzését, beüzemelését várhatóan egy újabb pályázat keretében 2015-ben kívánják megvalósítani.